logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Правителството одобри участието на България в Съвместната програма „Европейско партньорство за иновативни МСП – Евростарс”

05.01.22 1 1Министерският съвет одобри участието на Република България в Съвместната програмата „Европейско партньорство за иновативни МСП – Евростарс”, разработена от ЕВРИКА и положително оценена от Европейската комисия.

С приемането на предложеното решение ще се осигури преговорния процес и сключването на Споразумение за отпускане на безвъзмездни средства и официално участие на Европейската комисия в съфинансиране за държавите, отговарящи на условията за финансиране от ЕС, както е посочено в правилото за участие в „Хоризонт Европа”.


Правителството упълномощи изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на иновациите и растежа да подпише договорите за присъединяването на страната ни.
Програмата ще се осъществява от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия като национален проектен координатор и финансиращ орган, администратор на държавна помощ за българските участници в международните научноизследователски и развойни проекти по програмата.
|Средствата за финансиране ще бъдат предоставени от Националния иновационен фонд (НИФ), част от бюджета на Министерството на иновациите и растежа. Предоставянето на държавна помощ ще бъде по Правилата за управление на средствата на Националния иновационен фонд ПУСНИФ - 2020 г. по Регламент (ЕС) № 651/2014. До момента ИАНМСП е сключила 11 споразумения за финансиране с български участници по одобрени проекти по Съвместна програма „Евростарс” и „Евростарс-2” на обща стойност 2 330 541, 34 евро.
Инициативата ЕВРИКА като организационно-управленческа рамка - система от механизми и инициативи, предлага услуги за намиране на партньор, разпространение на информация и друго обслужване на промишлените предприятия, научните изследователски организации и университети за сътрудничество в областта на приложно технологичните изследвания и бизнес, основан на иновациите.
Получаването на статут „проект на ЕВРИКА” след оценка на проектното предложение и независимо от факта дали за проекта е осигурена безвъзмездна помощ, е запазена марка за качество в Европа - гаранция за изследванията и сигурност за пазарна успеваемост. Едно от големите достойнства на инициативата е, че запазената марка привлича рисков капитал за експериментиране на нови технологии в реална производствена и пазарна обстановка.

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1